ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΖΥΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑΡΤΕΣ
Συστατικά
1η ζύμη
* 125 γρ. βούτυρο
* 1 αυγό
* 100 γρ. ζάχαρη
* 1/8 λίτρου γάλα
* 1 κ.γ. κανέλα
* 1 πρέζα γαρίφαλο
* 125 γρ. βρώμη
* 125 γρ. αλεύρι
* 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2η ζύμη
* 200 γρ. αλεύρι
* 200 γρ. κρύο βούτυρο
* 100 γρ. ζάχαρη
* 1 πρέζα αλάτι
* 100 γρ. τριμμένα αμύγδαλα
* 50 γρ. γαλέτα
* ξύσμα από ½ λεμόνι
* 1 αυγό
* 1 σφηνάκι ρούμι
3η ζύμη
* 200 γρ. αλεύρι
* 200 γρ. βούτυρο
* 200 γρ. ζάχαρη
* 200 γρ. αμύγδαλα
* 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
* 1 κ.γ. κανέλα
* 1 πρέζα γαρίφαλο
* 2 κρόκοι αυγού
4η ζύμη
* 250 γρ. αλεύρι
* 250 γρ. βούτυρο
* 200 γρ. ζάχαρη
* 250 γρ. αμύγδαλα
* 2 κ.γ. ρούμι
* 1 κ.γ. κανέλα ξύσμα λεμονιού
* 1 κ.σ. κακάο
* 2 αυγά
* 1 πρέζα γαρίφαλο
Οδηγίες
Σε όλες η διαδικασία είναι ίδια.
1. Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και προσθέτουμε τα υγρά.
2. Δεν κουράζουμε την ζύμη μας και έχουμε πάντα το βούτυρο κρύο σε κομμάτια μικρά για να ενσωματωθεί καλά.