PASTRY RECIPES

RECIPE FOR CHOCOLATE HAZELNUT CAKE

Κέικ σοκολάτα - φουντούκι.

Συστατικά

* 2/3 φλ. φουντούκια
* 150 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
* 5 κ.σ. βούτυρο
* 2/3 φλ. ζάχαρη
* 4 μεγάλα αβγά, χωρισμένα
* 3/4 φλ. αλεύρι
* 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
* λίγο αλάτι

Οδηγίες

1. Βάλτε τα φουντούκια στο μούλτι να γίνουν πούδρα.
2. Βάλτε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα
3. Κρατήστε στην άκρη 1 κ.σ. ζάχαρη και βάλτε την άλλη σε μεγάλο μπολ. Προσθέστε τους κρόκους των αβγών και χτυπήστε τα μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν λεμονί. Προσθέστε το μείγμα σοκολάτας, το αλάτι, τα τριμμένα φουντούκια, το αλεύρι και την κρέμα γάλακτος.
4. Βάλτε τα ασπράδια σε άλλο, καθαρό μπολ και χτυπήστε τα μέχρι να αρχίσουν να αφρίζουν. Προσθέστε τη μια κουταλιά ζάχαρη που βάλατε στην άκρη και χτυπήστε τα στη πιο μεγάλη ταχύτητα μέχρι να γίνει μαρέγκα σφιχτή.
5. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ξύλινη ή σιλικόνης, προσθέστε τη μαρέγκα σιγά σιγά στο μείγμα σας, διπλώνοντάς τη (μην ανακατέψετε με δύναμη), ώστε να αναμειχθεί μεν, αλλά να μην φύγει ο αέρας (για να φουσκώσει οτ κέικ σας).
6. Βάλτε σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα και σε προσθερμασμένο φούρνο στους 180° για 30-40' (ανάλογα με το φούρνο), μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι.
7. Αφήστε το να κρυώσει λίγο και βγάλτε το από τη φόρμα.