ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Καταπληκτικός συνδυασμός αμυγδάλου και μαύρης ζάχαρης τα οποία βρίσκονται στη μέση του κέικ.

Συστατικά

* 235 γρ. ζάχαρη
* 117 γρ. λάδι
* 400 γρ. γάλα
* 480 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
* 1/3 κ.γ. αλάτι
* 3 κ.γ. baking powder
* 2 αυγά
* Μείγμα αμυγδάλου
* 1 ποτήρι αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
* 120 γρ. μαύρη ζάχαρη (dark brown sugar)
* 4 κ.σ. αλεύρι (κοφτές)
* 3 κ.γ. κανέλα
* 5 κ.σ. λάδι

Οδηγίες

1. Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι.
2. Στο μπολ του μίξερ χτυπούμε τα αυγά για 3 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε για άλλα 3 λεπτά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το λάδι και μετά εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι (αρχίζοντας και τελειώνοντας με το αλεύρι).
3. Σε άλλο μπολ ρίχνουμε τα αμύγδαλα, τη μαύρη ζάχαρη, τις 4 κουταλιές αλεύρι, τη κανέλα και το λάδι και χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας αναμειγνύουμε πολύ καλά.
4. Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα που ανοίγει (με τρύπα στη μέση), τη βουτυρώνουμε και την αλευρώνουμε. Ρίχνουμε πρώτα το μισό μείγμα ζύμης, καλύπτουμε με το μείγμα αμυγδάλου και τελειώνουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 50-60 λεπτά.